Видове интериорни врати 

QUALITYSTORE-Стилни и качествени блиндирани и интериорни врати Велико Търново


  • Интериорни врати-Цени,видове вътрешни врати
  • Входни врати-Цени,видове входни врати
  • Метални врати-Цени,видове входни врати


Видове интериорни врати / 17.02.2021 05:49

Интериорните врати са един от основните елементи на домашния интериор. В момента съвременните врати имат различни дизайни, форми на изпълнение, за производството им се използват материали от дърво до метал и стъкло

Интериорните врати са един от основните елементи на домашния интериор. В момента съвременните врати имат различни дизайни, форми на изпълнение, за производството им се използват материали от дърво до метал и стъкло. Ще бъде трудно за неподготвен човек, който е започнал ремонт, незабавно да избере желания дизайн и вида на вратата, от която се нуждае. За да не се объркаме в съвременното изобилие от предложения за "врати", ние ги класифицираме според различни характеристики, по които ще бъде по-лесно да решим при избора на правилната врата.

И ТАКА, ВРАТИТЕ МОГАТ ДА БЪДАТ КЛАСИФИЦИРАНИ В СЛЕДНИТЕ ГРУПИ:
Чрез пълнене на крилото на вратата: Кухи, С Стъкло, Изцяло от стъкло


Плътните врати могат да бъдат гладки, с формован външен панел или с ламперия. Външното довършване на плътните интериорни врати може да бъде допълнено с:

-панели, направени от  различни дървесни видове  или панели от дърворезба
-комбинации от фурнир от различни ценни дървесни видове с различни шарки 
-инкрустирани с други материали (метал, стъкло, пластмаса)
-различни профилирани кантове
-огледала


Стъклени вътрешни врати
Такива врати могат да имат остъкляване с голямо разнообразие от форми: правоъгълни, с различни сводести рамки, както в горните, така и в долните части на интериорната врата, както и в други форми.

Размерите на остъкляването на интериорната врата също могат да бъдат много различни: от малък прозорец до остъкляването, което запълва почти цялото крило на вратата. Размерите на стъклото се определят от архитектурните изисквания, но трябва да помните и изискванията за безопасност. В апартамент, където има малки деца, е нежелателно да се използват огромни стъкла, които запълват почти цялото крило на вратата. Това може да причини нараняване на децата. Ако има такава необходимост, тогава стъклото трябва да е безопасно (с достатъчна дебелина и закалено).

Видовете използвани стъкла са поразителни с разнообразието си: обикновени прозрачни, матирани, опушени стъкла, витражи и венецианско стъкло, различни комбинации от цветове и текстури и др.

Интериорните врати за стъкло се продават на клиента или без стъкло, или оборудвани със стъкло по поръчка. Обикновено всички интериорни врати в апартамент са проектирани в един и същ стил и оборудвани с една и съща стъкло. Когато купувате и инсталирате интериорна врата, далеч не е излишно да задавате въпроса: "какво да правя, ако стъклото внезапно се счупи, как да си купя замяна?"

Чрез метод на отваряне на вратата:
-плъзгащи
-сгъваеми
-стандартно отваряне

Най-традиционните са стандартните  врати, които могат да бъдат с дясно и ляво отваряне. Не забравяйте да помислите по какъв начин ще се отвори вратата, за да няма такава ситуация, че нещо да пречи на отварянето на вратата. Последни новини / Блог Qualitystore

Неактуални цени на продуктите в сайта / 29.12.21

Неактуални цени на продуктите в сайта повече...

Видове интериорни врати / 17.02.21

Интериорните врати са един от основните елементи на домашния интериор. В момента съвременните врати ... повече...

Свържете се с нас!